Ayam Masak Lemak BerCHEESE


Amek ang! Memang derhaka betul! Dalam masak lemak pun nak letak cheese! Hahaha~ Okie, okie... Jom kita usha bahan-bahan dan cara-cara menderhaka...:p


Saiz: 2 orang makan

Bahan-bahan:
Ayam

Untuk Dikisar:
4 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
2 cm halia
1 biji tomato
2 sudu teh ketumbar
1 sudu teh jintan manis

3 biji cili padi dititik
1-2 keping cheese (KRAFT)
sedikit santan kelapa (saya guna yang kotak)
sedikit garam dan gula

Cara-cara menderhaka:

Tumiskan bahan kisar sekali dengan cili padi.
Bila da naik bau, masukkan ayam.
Bagi empuk-empuk ayam tu, baru masukkan santan.
Bagi 30 minit, masukkan lak cheese, gula dan garam secukup rasa.
Gaul-gaul rata...dah siap untuk dimakan.

Asalnya try nak hasilkan masakan yang kaler kuahnya macam pucat-pucat, jadi la gini... Erm...rasanya memang likat-likat keju gitu~ :)

Ceq kata: Aunty Jenny sangat suka makan ini. :D


Sunah Sakura

| JDT Blogger | UTM PhD Student | Part Time Baker @ Selera Sakura | Email: siti_hasunah@yahoo.com

9 Comments

Previous Post Next Post