Friday, December 02, 2011

Menu Ringkas di Pagi Jumaat


Pagi ni sorang je kat rumah. Tak ke lab. Buat kerja kat rumah aje. Bila sorang, mulalah buat benda-benda yang pelik. Tapi tak pelik sangat pun. Da biasa makan kat Marrybrown kan??? Hahaha~ Pagi ni sarapan selera Western pulak. Ringkas aje. Nak resepi jugak ke? Alahai... Ye lah...

Saiz: 1 orang

Bahan-bahan:

2 keping roti (bahagi kepada dua setiap satu, potong bentuk segitiga)
1 batang sosej ayam Ayamas (potong dua)
Baked beans dalam sos tomato secukupnya
Sos kegemaran

Cara-cara membuatnya:

  1. Roti dibakar ikut tahap kekuningan yang kamu nak.
  2. Sosej digoreng sampai masak
  3. Baked beans dituang ke dalam pinggan.
  4. Hidangkan bersama sos kegemaran.

Hahaha! Macam tu aje! Makan la ikut suka! Walopun ringkas, tapi insya'Allah ada banyak kandungan tenaga kat dalam tu. :)




Ramuan Selera!

kek (43) kek lapis (29) ayam (18) tempahan (16) pasta (15) jalan-jalan cari makan (9) admin (8) sup (8) keju (7) review (7) sosej (7) apam polkadot (6) dessert (6) food review (6) kentang (6) pastri (6) roti (6) apam (5) kuih-muih (5) projekcarikmakan (5) telur (5) tips (5) donat (4) lobak (4) nasi (4) cheesecake (3) kekacang (3) laksa (3) pizza (3) sayur (3) western (3) Kacang (2) Maulidur Rasul (2) Menu Sihat (2) Ramadhan (2) bars (2) belacan (2) congo bars (2) ikan (2) ikan bilis (2) jemput-jemput (2) lempeng (2) pencuci mulut (2) pisang (2) pulut (2) resepi (2) sarapan (2) 16 September (1) ABC (1) Hari Malaysia (1) JELITA (1) KB Delights (1) Kacang Pool (1) Nasi Ayam (1) RAPI (1) agar-agar (1) ais (1) bangi golf resort (1) biskut (1) brownies (1) buffet ramadhan (1) chocolate (1) cookiesnginger (1) daun kunyit (1) dinner (1) diskaun (1) facebook (1) gift set (1) halia (1) hantaran (1) healthy (1) ikan sardin (1) indian food (1) info (1) isu (1) johor (1) kacang panjang (1) kebab (1) kedai mamak (1) kek lapis 2015 (1) keropok (1) kismis (1) kuantan (1) kula cakes (1) kunyit (1) labu air (1) laksa tempurung (1) lilawadi (1) makaroni (1) mangga (1) masak-masak (1) megi (1) mentega (1) menu berbuka (1) minum petang (1) nasi kukus ayam berempah (1) nenas (1) panna cotta (1) pavlova (1) pemanggang ajaib (1) penkek (1) pudding (1) pulau pinang (1) restoran (1) sambal (1) sandwich (1) satay (1) spaghetti (1) strawberry (1) tempe (1) the banana leaf restaurant (1) tomyam (1) tortilla (1) udang (1) wrap (1) yis (1) yusbianco (1)

Disclaimer:

Segala resepi di dalam Selera Sakura adalah diderhakakan (word Che Mat) sendiri oleh ceq melainkan yang ada dimasukkan backlinks dari blog blogger-blogger chef handalan yang lain.
Sebarang copy mengopy melalui Selera Sakura hendaklah disertai juga dengan backlinks.
Sekian terima kasih.