Wednesday, February 08, 2012

Terima Kasih Mat Gebu dan JELITA Februari 2012

Gambar dari blog Pak Cik Mat Gebu

Alhamdulillah. Dah lama sangat tak berupdate blog ni. Bukan sebab dapur tak berasap, tapi sebab kamera da takde. So, terpaksa lah gulung tikar. Ni kalau bukak kedai makan, lepas tu wajib amek gambar, sah la da jatuh muflis sebab tak dapat nak amek gambar da. =.=

Ok, abaikan. Kali ni nak update pasal resepi yang Pak Cik Mat Gebu sudi masukkan dalam JELITA bulan Februari 2012. Bulan ni la kan. Tahun lepas, PCM tanya-tanya juga idea, nak masukkan resepi kek yang mana untuk masukkan dalam JELITA tu. Tiba-tiba pulak kan dia nak masukkan resepi Kek Batik Horlick yang pernah saya buat satu masa dulu. Saya cakap, boleh je masukkan~

So, bila belek-belek JELITA bulan Februari 2012, nampaklah resepi tu kat muka surat 146. Cantikkkk~ Sebab ada bunga sakura. Wee~~~ Nama kek pun tambah sakura kat hujung dia. Jadi lah Kek Batik Horlicks Sakura. Hehehe...

Terima kasih kepada PCM dan juga JELITA yang dah publishkan resepi ni. ^_^




Geng-geng Chef Tak Jadik!

Ramuan Selera!

kek (43) kek lapis (29) ayam (18) tempahan (16) pasta (15) jalan-jalan cari makan (9) admin (8) sup (8) keju (7) review (7) sosej (7) apam polkadot (6) dessert (6) food review (6) pastri (6) roti (6) apam (5) kentang (5) kuih-muih (5) projekcarikmakan (5) telur (5) tips (5) donat (4) lobak (4) nasi (4) cheesecake (3) kekacang (3) laksa (3) pizza (3) sayur (3) western (3) Maulidur Rasul (2) Menu Sihat (2) Ramadhan (2) bars (2) belacan (2) congo bars (2) ikan (2) jemput-jemput (2) lempeng (2) pencuci mulut (2) pisang (2) pulut (2) resepi (2) sarapan (2) 16 September (1) ABC (1) Hari Malaysia (1) JELITA (1) KB Delights (1) Kacang (1) Kacang Pool (1) Nasi Ayam (1) RAPI (1) agar-agar (1) ais (1) bangi golf resort (1) biskut (1) brownies (1) buffet ramadhan (1) chocolate (1) cookiesnginger (1) daun kunyit (1) dinner (1) diskaun (1) facebook (1) gift set (1) halia (1) hantaran (1) healthy (1) ikan bilis (1) ikan sardin (1) indian food (1) info (1) isu (1) johor (1) kacang panjang (1) kebab (1) kedai mamak (1) kek lapis 2015 (1) keropok (1) kismis (1) kuantan (1) kula cakes (1) kunyit (1) labu air (1) laksa tempurung (1) lilawadi (1) makaroni (1) mangga (1) masak-masak (1) megi (1) mentega (1) menu berbuka (1) minum petang (1) nasi kukus ayam berempah (1) nenas (1) panna cotta (1) pavlova (1) pemanggang ajaib (1) penkek (1) pudding (1) pulau pinang (1) restoran (1) sandwich (1) satay (1) spaghetti (1) strawberry (1) the banana leaf restaurant (1) tomyam (1) tortilla (1) udang (1) wrap (1) yis (1) yusbianco (1)

Disclaimer:

Segala resepi di dalam Selera Sakura adalah diderhakakan (word Che Mat) sendiri oleh ceq melainkan yang ada dimasukkan backlinks dari blog blogger-blogger chef handalan yang lain.
Sebarang copy mengopy melalui Selera Sakura hendaklah disertai juga dengan backlinks.
Sekian terima kasih.