Thursday, March 13, 2014

Happy 25th Birthday Izzah Hazirah


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Semalam, masa send gambar ni kat encik suami, beliau bertanya, "Siapa Izzah?"

Amboi, mana saya tahu siapa dia. Hihi.

Sebenarnya kek karamel ni tempahan customer dari fanpage Selera Sakura di Facebook. Dia tempah awal seminggu, untuk sambut birthday kawan dia. Budak UTM je rupanya. Dia nak perisa coklat, pandan dan vanilla.

Maka, balik dari lab petang semalam, terus menggigihkan diri buat kek karamel permintaannya, terhasillah kaler macam askar gitu. Sebab hijau, coklat dengan putih kan. Hihi.

Bila kek dah sejuk, saya pun terus cepat-cepat hias atas kek dengan fondant. Ni pun masih bertatih lagi guna fondant, tak berapa nak mahir tapi ada niat dalam hati satu hari nanti nak belajar betul-betul cara hias kek guna fondant, insya'Allah.

Terima kasih Alia dan kawan-kawan! :)




0 comments:

Geng-geng Chef Tak Jadik!

Ramuan Selera!

kek (43) kek lapis (29) ayam (18) tempahan (16) pasta (15) jalan-jalan cari makan (9) admin (8) sup (8) keju (7) review (7) sosej (7) apam polkadot (6) dessert (6) food review (6) pastri (6) roti (6) apam (5) kentang (5) kuih-muih (5) projekcarikmakan (5) telur (5) tips (5) donat (4) lobak (4) nasi (4) cheesecake (3) kekacang (3) laksa (3) pizza (3) sayur (3) western (3) Maulidur Rasul (2) Menu Sihat (2) Ramadhan (2) bars (2) belacan (2) congo bars (2) ikan (2) jemput-jemput (2) lempeng (2) pencuci mulut (2) pisang (2) pulut (2) resepi (2) sarapan (2) 16 September (1) ABC (1) Hari Malaysia (1) JELITA (1) KB Delights (1) Kacang (1) Kacang Pool (1) Nasi Ayam (1) RAPI (1) agar-agar (1) ais (1) bangi golf resort (1) biskut (1) brownies (1) buffet ramadhan (1) chocolate (1) cookiesnginger (1) daun kunyit (1) dinner (1) diskaun (1) facebook (1) gift set (1) halia (1) hantaran (1) healthy (1) ikan bilis (1) ikan sardin (1) indian food (1) info (1) isu (1) johor (1) kacang panjang (1) kebab (1) kedai mamak (1) kek lapis 2015 (1) keropok (1) kismis (1) kuantan (1) kula cakes (1) kunyit (1) labu air (1) laksa tempurung (1) lilawadi (1) makaroni (1) mangga (1) masak-masak (1) megi (1) mentega (1) menu berbuka (1) minum petang (1) nasi kukus ayam berempah (1) nenas (1) panna cotta (1) pavlova (1) pemanggang ajaib (1) penkek (1) pudding (1) pulau pinang (1) restoran (1) sandwich (1) satay (1) spaghetti (1) strawberry (1) the banana leaf restaurant (1) tomyam (1) tortilla (1) udang (1) wrap (1) yis (1) yusbianco (1)

Disclaimer:

Segala resepi di dalam Selera Sakura adalah diderhakakan (word Che Mat) sendiri oleh ceq melainkan yang ada dimasukkan backlinks dari blog blogger-blogger chef handalan yang lain.
Sebarang copy mengopy melalui Selera Sakura hendaklah disertai juga dengan backlinks.
Sekian terima kasih.