Menu

Kula Cakes by Lila Wadi, Kuantan, Pahang

Assalamualaikum wrt. wbt.

Kula Cakes. Pernah dengar?

Saya baru pertama kali mendengar nama ni dalam #projekcarikmakan hujung minggu lepas. Last minute travel plan dengan encik suami dan kawan-kawan ke Teluk Cempedak, Pahang. Hari Sabtu lepas, kami meneroka bandar Kuantan untuk rasa makanan kat tempat orang. Hihi. Terima kasih kepada kawan encik suami yang ajak kami semua ke Pahang.

Kula Cakes by Lila Wadi Exterior

Kula Cakes ni terletak di Jalan Besar, bandar Kuantan. Exterior design dia memang menarik dan klasik. Ada banyak basikal kat dinding luar bangunan. Oh ya, kamu boleh duduk makan open air kat luar restoran ni. Sebab kat dalam Kula Cakes ni kecik je, ade dua meja kecik je kat dalam tu.

Kula Cakes, A96, Jalan Besar, 25000 Kuantan, Pahang.

Open hour Kula Cakes ni dari pukul 1 tengahari sampai 10 malam, hari Selasa sampai Ahad. So make sure kamu datang pada masa tu, ok? Menu-menu kat Kula Cakes ni sudah tentulah kek. Kalau nak tahu apa yang sedap, boleh tengok papan hijau kat kaunter dia. Desserts yang dipaparkan tu dah ikut ranking paling laris dari atas sampai bawah.

Kula Cakes by Lila Wadi Interior

Kami cuba Mango Cheesecake dan Pavlova. Makan kat open air sambil amek gambar. Mango Cheesecake dia yummyyyy! Sedap sangat, alhamdulillah! Rasa macam tak cukup aje kongsi 4 orang. Ahahaha. Nasib baik sebelum tu dah isi perut sikit. Pavlova dia pun not bad. Cuma kalau tak suka benda manis, mungkin tak berapa suka kot?

Mango Chilled Cheesecake dan Pavlova - Kula Cakes by Lila Wadi

Nak tengok desserts yang lain boleh cek Instagram: Kula Cakes dan FB page: Kula Cakes

Ok, saya bagi 9/10!

2 comments:

Diana Rashid said...

jauh berjalan sampai ke pahang..jauh berjalan luas pandangan..:)

Zaleha Awaluddin said...

Sedapnya kek tu

Author

authorHello, this food blog belongs to Sunah Sakura. I'm very fond of food. Nice food must be shared with others.
Learn More →



Blog Stats