Gambar daripada: :Kek Sarawak:
Bahan-bahan:
20 biji kuning telur
6 biji putih telur
4 sudu makan sudu manis
1 bungkus tepung ais krim (Vanilla)
250 g tepung Hong Kong
250 g gula halus
450 g mentega
1 sudu makan ovellate
Cara membuatnya:
1. Pukul telur, ovellate, gula, tepung ais krim hingga pekat.
2. Mentega dan susu dipukul hingga putih.
3. Masukkan ke dalam adunan telur, gaul rata.
4. Bahagikan kepada 4 bahagian (ungu, kuning, merah, hijau)
Setiap 1 bahagian dibakar 2 lapis.
Bahan-bahan:
20 biji kuning telur
6 biji putih telur
4 sudu makan sudu manis
1 bungkus tepung ais krim (Vanilla)
250 g tepung Hong Kong
250 g gula halus
450 g mentega
1 sudu makan ovellate
Cara membuatnya:
1. Pukul telur, ovellate, gula, tepung ais krim hingga pekat.
2. Mentega dan susu dipukul hingga putih.
3. Masukkan ke dalam adunan telur, gaul rata.
4. Bahagikan kepada 4 bahagian (ungu, kuning, merah, hijau)
Setiap 1 bahagian dibakar 2 lapis.
Tags:
kek lapis