Menu Berbuka 1 Ramadhan: Kek Karamel Pelangi


Indahnya Ramadhan tahun ini.

Rasa lain. Tak tahu kenapa. Walaupun dalam keseorangan berbuka, sebab semua housemate balik kampung, tetap rasa kelainan yang entah datang dari mana suasana dia sejak semalam lagi. Mulanya berdua, tapi housemate tiba-tiba kata nak balik rumah tengahari tadi, maka relakan saje.

Lepas Zohor tadi, setelah membuat tempahan kek karamel pelanggan, saya pun buat kek karamel idaman saya sejak dari dulu lagi. Baru hari ni berpeluang merasa kek karamel pelangi ni. Belum rasa lagi tau, tunggu waktu berbuka nanti! Kebetulan beli loyang baru segiempat, nak lah try kan? Sebab ada terlintas di fikiran ni nak jual saiz kecik-kecik RM10 saje, pun boleh kan? Hihi.


Malas dah nak kongsi resepi kek karamel ni, boleh tengok resepi sebelum-sebelum ni ye? Sebab sama aje bahannya, cuma tukar kaler dan perisa dengan loyang. Untuk yang ni, saya letak 6 warna pelangi, dengan 6 perisa buah-buahan menggunakan loyang segiempat sama 8 inci.

Bayangkan kalo kek selembut ni masuk anak tekak sejuk-sejuk time berbuka puasa. Perghhhhhhhhhh!

Ha! Makruh tauuuuu terliurrr! :p

Selamat mencuba ya!
Sunah Sakura

| JDT Blogger | UTM PhD Student | Part Time Baker @ Selera Sakura | Email: siti_hasunah@yahoo.com

4 Comments

  1. akak, sedapnyaaaa! kalau dekat dh lama order dgn akak. huhu.

    ReplyDelete
  2. nampak sedap. tapi sini dah berbuka...dah tak terliur. huhu. :)

    ReplyDelete
  3. nak cuba buat lepas ni..nampak sungguh yummy

    ReplyDelete
  4. bole oder ni. Lgpon tgh duk jb. Hihi

    ReplyDelete
Previous Post Next Post