Menu

Soursop Guava de Longan

Owhhhhh, mende la ni kan? Pelik bebenor namanya. Sebenarnya, tengahari tadi kuar makan kat Jaya Jusco Taman U. Tiba-tiba tekak ni mengidam nak makan chicken chop yang sedap tuuu. Yang mana, yang mana? Ni haaa... Dalam gambar kat bawah ni...


Kat mana makan ni? Kat food court JJ tu lerrr... Gi kat kaunter Western yang nombor 4. Sebenarnya ada banyak lagi choices makanan kat situ, beef steak, grilled chicken, lamb chop...burger ngan spaghetti pun ade. Tapi spaghetti dia asyik belum siap ajeee kalo ceq nak order. Hahaha~ So, kali ni makan la chicken chop lagi. Sebelum ni makan yang kecik harga RM 5.90, yang dalam gambar kat atas ni yang besar pulak... Harga dia RM 11.00. Pssst, yang besar, isinya lebih lembut dan senang nak potong, kalau yang kecik, isi dia agak garing sikit. Tips ni pandai-pandai la guna ikot citarasa masing-masing yeee~~ Lalalalala~

Eh, yang nama kat atas tu lakkk? Nama macam Perancis sikit kannn... Gedikkk! Ekekeke. Ceq yang gedik nak merasaaaa...bukan depa yang gedik letak nama ala-ala Perancis tuu... :p Okie, Soursop Guava de Longan ni sejenis Shaved Ice Delight antara banyak-banyak perisa yang lain. Yang ceq pilih ni perisa jambu batu dengan durian belanda. Perghhhhhh! Superbbbbbbbb! Kalo ampa suma makan ni rasa macam duk kat dusun buah jambu batu dengan durian belandaaaa... Pasai pa? Pasai rasa dia memang semulajadiiii macam makan buah yang betul-betul punyaaa... Hahaha~ Buah longan tu pulak perhiasan kat tepi-tepi dia, tapi hiasan yang boleh dimakan lah yeee...


Harga dia RM 4.00, kedai dia kat food court JJ Taman U jugak, dekat dengan pintu keluar masuk. Satu-satunya kedai kat tepi pintu kot no? Hurmmm...disebabkan gatal nak makan Soursop Guava de Longan ni, maka bersedialah untuk gatal-gatal tekak yeee... Kan batuk-batuk lagi tuuu!

Ceq kata: Uiks, kali ni review ajeee...boleh kan? :D

4 comments:

cikSukaSuki@AL said...

selalu jugak makan ciken chop tu kak. kalau pegi jj memang serbu dulu

::blog anak jawer:: said...

aiyo...dulu selalu gak lepak kat jj time study kat maahad johor... tapi tak pernah merasa makanan2 yg cantik n menyelerakan ni...hehehe

Iffah Afeefah said...

erkk makin besar selerenye makin nak pose ni kan

bartHeafy said...

mcm penah mkan je kat situ..lamb chop dia baek punya..

Author

authorHello, this food blog belongs to Sunah Sakura. I'm very fond of food. Nice food must be shared with others.
Learn More →



Blog Stats