Monday, August 22, 2011

Sahur Dengan Ni Sedap Jugak kan? Ehhhhhh!


Berbuka dengan ni pun boleh~~~

Hahaha~ Semalam buat kek lapis pandan choco berry. Ada tempahan dari rakan-rakan blogger. Sebenarnya saya tak bukak tempahan pun, cuma buat untuk beberapa rakan blogger yang mana sempat sebelum saya balik ke Sarawak. Kalau ada yang nak tempah jugak, mungkin saya akan buat kat Sarawak dan pos ke rumah. Macam tu aje yang mampu sekarang ni... Sebab saya kan student jugak, siang saya ke lab, malam aje la sempat nak buat melainkan saya ponteng lab. Aiyokkk!

Okehhh, kek dalam gambar ni sebenarnya adalah hasil dari lebihan adunan kek lapis pandan choco berry tu. Saya ubah sikit. Resepi dia sama je macam kek lapis pandan choco berry, cumanya yang ni saya lapis terus satu kaler sekaligus. Tu yang jadi tebal... Then, saya tabur chocolate rice sebelum bakar kek ni. Hehehe~

Sedap gakkkk~ Rasanya...lebih sedap dari kek lapis pandan choco berry tu. Ahahaha~




Geng-geng Chef Tak Jadik!

Ramuan Selera!

kek (43) kek lapis (29) ayam (18) tempahan (16) pasta (15) jalan-jalan cari makan (9) admin (8) sup (8) keju (7) review (7) sosej (7) apam polkadot (6) dessert (6) food review (6) pastri (6) roti (6) apam (5) kentang (5) kuih-muih (5) projekcarikmakan (5) telur (5) tips (5) donat (4) lobak (4) nasi (4) cheesecake (3) kekacang (3) laksa (3) pizza (3) sayur (3) western (3) Maulidur Rasul (2) Menu Sihat (2) Ramadhan (2) bars (2) belacan (2) congo bars (2) ikan (2) jemput-jemput (2) lempeng (2) pencuci mulut (2) pisang (2) pulut (2) resepi (2) sarapan (2) 16 September (1) ABC (1) Hari Malaysia (1) JELITA (1) KB Delights (1) Kacang (1) Kacang Pool (1) Nasi Ayam (1) RAPI (1) agar-agar (1) ais (1) bangi golf resort (1) biskut (1) brownies (1) buffet ramadhan (1) chocolate (1) cookiesnginger (1) daun kunyit (1) dinner (1) diskaun (1) facebook (1) gift set (1) halia (1) hantaran (1) healthy (1) ikan bilis (1) ikan sardin (1) indian food (1) info (1) isu (1) johor (1) kacang panjang (1) kebab (1) kedai mamak (1) kek lapis 2015 (1) keropok (1) kismis (1) kuantan (1) kula cakes (1) kunyit (1) labu air (1) laksa tempurung (1) lilawadi (1) makaroni (1) mangga (1) masak-masak (1) megi (1) mentega (1) menu berbuka (1) minum petang (1) nasi kukus ayam berempah (1) nenas (1) panna cotta (1) pavlova (1) pemanggang ajaib (1) penkek (1) pudding (1) pulau pinang (1) restoran (1) sandwich (1) satay (1) spaghetti (1) strawberry (1) the banana leaf restaurant (1) tomyam (1) tortilla (1) udang (1) wrap (1) yis (1) yusbianco (1)

Disclaimer:

Segala resepi di dalam Selera Sakura adalah diderhakakan (word Che Mat) sendiri oleh ceq melainkan yang ada dimasukkan backlinks dari blog blogger-blogger chef handalan yang lain.
Sebarang copy mengopy melalui Selera Sakura hendaklah disertai juga dengan backlinks.
Sekian terima kasih.