Menu

Satay Pusaka Wak Radol... U-Turn Kempas


Jangan pergi siang-siang. Bukan sebab bulan puasa. Tapi sebab memang tak bukak pun siang-siang. Hahaha. Malam tadi gi pekena satay secara tiba-tiba bila Kak Ila cadangkan Satay Wak Radol ni. Lagipun, saja nak bawak blogger Iffah yang datang berkunjung ke Skudai makan sesuatu sebelum dia bertolak balik ke Melaka hari ni.

Kitorang sampai masa tu dalam kul 10 jugak. Agak jauh jalan yang diamek sebab saja nak bawak Iffah round-round bandaraya Johor Bahru. Padahal, kalau naik flyover Kempas-Pasir Gudang yang sebelum Plaza Angsana, mesti da sampai dalam sekelip mata aje. Hahaha~ Letaknya kat tepi lebuhraya Kempas-Pasir Gudang. Kalau ikut jalan dalam, kena lalu Hospital Permai, dengan satu masjid. Tapi nak senang ikut flyover la ye.


Kitorang order 30 cucuk satay yang setiap satunya berharga RM 0.60. Nasi himpit dia seringgit satu. Dia memang sertakan sekali nasi himpit walopun kamu tak mintak. Satay dia kannn... kannn... kannnn.... Sedappppppppppppppp! Saya suka satay ayam, tapi satay daging diaaaa...saya tak pernah jumpa yang sesedap niiii... Siyes lembut, manis, tak liat punnn kalau nak kunyah! Tak rugi order~


Warung Wak Radol ni ade dua belah, yang tepi lebuhraya dengan yang baru kat dalam, Pusaka Wak Radol. Dua-dua sama sedap jeee... Tapi malam tadi kitorang makan kat belah tepi lebuhraya. Siap nampak macam-macam scene kat tepi jalan, ade polis kejar kete Myvi putih gak. Hahaha~ Okeh okehhh... Kalo korang mengidam satay masa datang ke Johor Bahru, jemput-jemputlah ke sini ye~


Ceq kata: 1 - 4 Ogos Pusaka Wak Radol cuti sempena Ramadhan. Sila datang lepas tu. :D

13 comments:

fRaMe+LenSeS said...

Nadh p sana. boss kena bawa p makan la.. :P

Iffah Afeefah said...

time tutup pun ade eh

haha tak ingt..

~Kirin Selama Perak~ said...

akak !
kenapa post entri ni pagi2??
adooiii
*tahan nafsu lapar*

JIJI YU said...

pandai engko nak menguji keimanan aku

Isteri Encek Bard said...

wahhhhhhhhhhhhh sunah takper raya nie akak hengat nak turun jb lah...

Suhaili Sarif said...

pengsan
akak telan liur tau sunah
huwaaaaaaaa
seb baek akak mengidam sate time demam je.hehe

AlongUsop said...

hueehhh!!....

saje je annn!!!

mementang la along takley pegi.. hukkk!!!....

takpe2..
jagung petronas 2 cawan along bedal sorang malam tuh.. lalalalala...

=.=

aimie amalina said...

huk3..
dah kuo UTM pon x dpt p sini lagi
waaa..
sedih2 :(

efa nur said...

waahh..bestnye kak..kena try jgk nie..!!hehe :)

~selamat berpuasa :)

aDisH.sHidA said...

kalau akak nak otak2 kempas dan ayam penyet okey

Anonymous said...

huh.. salam.. saya nie org kempas.. rumah nenek dekat aje dgn kilang otak2 kempas dan wak radol satay nie mmg area kg sayalaaa....

nak bagitau, yg belah dalam tu yg memula bukak.. baru yg belah tepi tuh...

satay mmg sedap, tapi SERVIS sangat LEMBAP... plus ada lagi sebenarnya satay yg LAGI SEDAP dari wak radol nie kat jaybee nie...

lyn at home said...

weee..bagus gak nanti bila kaklyn balik kg..(kulai) kaklyn nak bawak anak2 try stay ni lee tq beri info..

ketawariang said...

huhuuu.,.... dok lalu lalang tmpt ni tp x pernah berhenti... boleh la cuba next time..

Author

authorHello, this food blog belongs to Sunah Sakura. I'm very fond of food. Nice food must be shared with others.
Learn More →



Blog Stats